S podzimem přišla i sezóna oblíbeného sladko-kořeněného espresso nápoje pumpkin spice latte, který si můžete jednoduše připravit i doma. Není na tom vůbec nic těžkého.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
Na dýňový sirup:
- větší skleněnou láhev, ve které sirup uchováte
- 2 hrnky vody
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 hrnek dýňového pyré (uvařená a rozmixovaná dýně hokkaido)
- ½ lžičky kardamomu
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky nového koření
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ½ vanilkového lusku
Na samotné pumpkin spice latte:
- šálek espressa
- šálek mléka (může být i alternativní, například sójové)
- 1 lžičku dýňového sirupu
- šlehačku
- skořici na posyp
Postup:
- Jako první si připravíme dýňový sirup. Vodu s cukrem rozehřejeme v rendlíku na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme dýňové pyré společně s kořením a vaříme zhruba 5 minut. Sirup přecedíme přes jemné síto do lahve, kterou můžeme nechat v lednici po dobu dvou týdnů.
- Dále si připravíme espresso, našleháme mléko a připravíme šlehačku. Ve větším hrnku promícháme espresso a lžičku dýňového sirupu, který jsme si předtím připravili. Na tuhle směs dáme našlehané mléko, šlehačku, posypeme troškou skořice a je to!
Tip: Pro vegan verzi můžeme použít rostlinné mléko a veganskou šlehačku.
_tip_