Přinášíme recept na francouzskou cibulačku, která vás krásně zahřeje a provoní kuchyni tymiánem. Vyzkoušejte místo klasického receptu ten po francouzsku, ve kterém krom cibule a vývaru polévku zapečeme se sýrem. Samozřejmě nesmí chybět také krutony se sýrem Madelandem.
Sdílej článek
Na 4 porce budete potřebovat:
- 4 cibule
- 100 ml sektu
- 400 ml drůbežího vývaru
- Jihočeské máslo
- bageta
- 1 balení sýru Madeland
- tymián
- olivový olej
Postup:
- V kastrůlku rozehřejeme Jihočeské máslo a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a restujeme do zhnědnutí. Poté necháme chvíli pod pokličkou odstát.
- Přilijeme sekt, vývar a přidáme čerstvý tymián.
- Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na olivovém oleji.
- Polévku nandáme do misek, nasypeme nastrouhaný sýr Madeland, navrch položíme opečenou bagetku s plátkem sýra a vložíme zapéct do trouby.
- Po upečení ozdobíme tymiánem a můžeme podávat.
_tip_
Partner vánočního speciálu: