Dětská rádia na Pigy.cz

Francouzská cibulačka: Zapečte si polévku se sýrem a krutony

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Přinášíme recept na francouzskou cibulačku, která vás krásně zahřeje a provoní kuchyni tymiánem. Vyzkoušejte místo klasického receptu ten po francouzsku, ve kterém krom cibule a vývaru polévku zapečeme se sýrem. Samozřejmě nesmí chybět také krutony se sýrem Madelandem.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 4 cibule
  • 100 ml sektu
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • Jihočeské máslo
  • bageta
  • 1 balení sýru Madeland
  • tymián
  • olivový olej

Postup:

  1. V kastrůlku rozehřejeme Jihočeské máslo a orestujeme cibuli nakrájenou na kolečka. Osolíme, opepříme a restujeme do zhnědnutí. Poté necháme chvíli pod pokličkou odstát.
  2. Přilijeme sekt, vývar a přidáme čerstvý tymián.
  3. Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme z obou stran na olivovém oleji.
  4. Polévku nandáme do misek, nasypeme nastrouhaný sýr Madeland, navrch položíme opečenou bagetku s plátkem sýra a vložíme zapéct do trouby.
  5. Po upečení ozdobíme tymiánem a můžeme podávat.

 

_tip_

Partner vánočního speciálu:

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor