Hummus může být nejen zajímavým dipem, ale i skvělou pomazánkou. Do základního receptupak můžete dle libosti přidávat i to, co je vašim chuťovým buňkám nejmilejší – bylinky, sušená rajčata atd. Vyzkoušíte jednou a zaručuji, že se stane stálicí vašeho jídelníčku.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 konzervu cizrny
- avokádo
- sezamovou pastu tahini
- olivový olej
- sůl
- 2-3 stroužky česneku
Postup:
- Otevřete konzervu a cizrnu vyberte do mixéru. Vodu z konzervy ale ještě nevylévejte.
- Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a přidejte do mixéru.
- Při mixování postupně přidejte asi lžíci tahini, 2 lžíce olivového oleje, sůl a oloupaný česnek.
- Je-li výsledná pomazánka příliš hutná, přilijte trochu vody z cizrny nebo olej.
- Vždy po rozmixování ještě ochutnejte a případně dochuťte – třeba špetkou pepře nebo pár kapkami citronové šťávy.
Hummus podávejte nejlépe s čerstvým pečivem, chutnat ale bude i jako výše zmíněný dip s chipsy nebo nakrájenou zeleninou.
_tip_