Máte z přípravy domácího pečiva strach, takže se o něj raději ani nepokoušíte? To je ale velká škoda. Tyhle housky zvládne opravdu úplně každý. Jenom varuji, po vyzkoušení se už s koupenými nespokojíte!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2,5 hrnku mouky (1/2 hladké + 1/2 polohrubé nebo 1/3 celozrnné + 2/3 hladké)
- balíček sušeného droždí
- 1 hrnek vody
- sůl, semínka
Postup:
Vše jednoduše smíchejte v míse, nejdříve vařečkou, následně rukou. Není potřeba žádné dlouhé hnětení, stačí, aby se ingredience propojily.
Nechejte kynout několik hodin pod utěrkou na teplém místě. Než začnete tvarovat housky (s tvarem si můžete libovolně pohrát), nachystejte si plech s pečicím papírem a troubu rozpalte na 230 °C.
Pracovní plochu posypte moukou, přemístěte těsto a zlehka propracujte. Vytvarujte housky a pečte cca 30 minut.
_tip_