1
Pokud do svého jídelníčku příliš často nezapojujete jáhly, dejte jim šanci alespoň v tomto receptu. Určitě vám budou chutnat a připravíte tak lehký a zdravý recept.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- 1,5 hrnku jáhel
- 1 větší mrkev
- 1 střední cuketu
- 1 cibuli
- 1–2 stroužky česneku
- 1 vejce
- sůl a pepř
- případně mouku
Postup:
- Jáhly nejprve několikrát propláchněte horkou vodou, aby nebyly hořké, poté je přelijte vodou a nechejte vařit do změknutí. Nechejte zchladnout, přendejte do misky, osolte, opepřete (případně můžete použít i oblíbené koření).
- Mrkev, cuketu, cibuli a česnek očistěte a oloupejte, nastrouhejte nebo nakrájejte nadrobno a přidejte do jáhel.
- Vmíchejte vejce. Pokud se vám bude zdát směs příliš vodnatá, dosypte trochu mouky. Dá se tomu předejít i tím, že z cukety vymačkáte tekutinu.
- Vše smíchejte dohromady a rukama tvořte placky, které poklaďte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě na 180 ˚C cca 40 minut.
- Podávejte například s podušenou zeleninou.