4
Měli byste proto vědět, že kedlubna je jak z nutričního, tak i zdravotního hlediska učiněný poklad. A důležitá informace pro ty, kdo chtějí pár kil shodit – v jedné šťavnaté bulvě je jen minimum cukru, zato dostatek vlákniny, díky níž se zlepší vaše trávení a budete se cítit dříve sytí. Při snaze zhubnout je proto tahle zelenina tím nejlepším pomocníkem. Možností, jak ji upravit, je mnoho. Zkuste třeba náš jednoduchý recept.
Sdílej článek
4
Budete potřebovat:
- 2 velké kedlubny
- 1 kuřecí prso
- 2 stroužky česneku
- 1 smetanu 33%
- 1 vejce
- sůl, pepř
- špetku kari koření
- ½ lžičky majoránky
- 150 g sýru gouda
- olej
- vodu
- hrst nasekané petrželky na ozdobu
Postup:
- Kedlubny oloupeme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky. Ve vroucí osolené vodě cca 3 minut povaříme. Pak přecedíme a necháme okapat.
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova.
- Okapanou kedlubnu přendáme do pekáčku, stejně tak orestované maso.
- Přidáme prolisovaný česnek, špetku kari koření, osolíme, opepříme a promícháme.
- Vše zalijeme smetanou promíchanou s vajíčkem a majoránkou. Nakonec povrch směsi posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova – přibližně třicet minut.
- Servírujeme bez přílohy, jednotlivé porce na talíři posypeme nasekanou petrželkou.