Dětská rádia na Pigy.cz

Kedlubna zapečená s kuřecím masem a sýrovým čepcem

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Měli byste proto vědět, že kedlubna je jak z nutričního, tak i zdravotního hlediska učiněný poklad. A důležitá informace pro ty, kdo chtějí pár kil shodit – v jedné šťavnaté bulvě je jen minimum cukru, zato dostatek vlákniny, díky níž se zlepší vaše trávení a budete se cítit dříve sytí. Při snaze zhubnout je proto tahle zelenina tím nejlepším pomocníkem. Možností, jak ji upravit, je mnoho. Zkuste třeba náš jednoduchý recept.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 2 velké kedlubny
  • 1 kuřecí prso
  • 2 stroužky česneku
  • 1 smetanu 33%
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • špetku kari koření
  • ½ lžičky majoránky
  • 150 g sýru gouda
  • olej
  • vodu
  • hrst nasekané petrželky na ozdobu

Postup:

  1. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky. Ve vroucí osolené vodě cca 3 minut povaříme. Pak přecedíme a necháme okapat.
  2. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova.
  3. Okapanou kedlubnu přendáme do pekáčku, stejně tak orestované maso.
  4. Přidáme prolisovaný česnek, špetku kari koření, osolíme, opepříme a promícháme.
  5. Vše zalijeme smetanou promíchanou s vajíčkem a majoránkou. Nakonec povrch směsi posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova – přibližně třicet minut.
  6. Servírujeme bez přílohy, jednotlivé porce na talíři posypeme nasekanou petrželkou.

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor