Jarní bylinky mají největší sílu a jsou přímo předurčeny k tomu, abychom z nich připravili zdravá jídla. Zkuste si na procházku s sebou vzít papírový sáček a posbírat například mladé kopřivy, malé lístky pampelišek a další jedlé býlí a připravit z nich chutné lasagne k obědu.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 balení lasagní
- cca 300 g platných bylin
- 1 vajíčko
- máslo
- sůl
- pepř
- česnek
- mléko nebo smetanu
- asi 150 g strouhaného sýra
na bešamel:
- 70 g másla
- 70 g hladké mouky
- 1/2 litru mléka
- sůl
- muškátový oříšek
Postup:
- Nejprve si připravíme bešamel. Na bešamel dáme do hrnce máslo, necháme jej pomalu roztopit, přidáme hladkou mouku, a až zpění, přilijeme mléko.
- Za stálého míchání necháme dobře provařit, nakonec dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem.
- Na špenát opláchneme pod tekoucí vodou bylinky, dáme do hrnce s trochou másla a dusíme do změknutí.
- Poté přidáme na zahuštění vajíčko, přilijeme mléko nebo smetanu a provaříme.
- Dochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem.
_tip_