Dětská rádia na Pigy.cz

Lasagne s bylinkovým špenátem

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jarní bylinky mají největší sílu a jsou přímo předurčeny k tomu, abychom z nich připravili zdravá jídla. Zkuste si na procházku s sebou vzít papírový sáček a posbírat například mladé kopřivy, malé lístky pampelišek a další jedlé býlí a připravit z nich chutné lasagne k obědu.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 1 balení lasagní
  • cca 300 g platných bylin
  • 1 vajíčko
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • mléko nebo smetanu
  • asi 150 g strouhaného sýra

na bešamel:

  • 70 g másla
  • 70 g hladké mouky
  • 1/2 litru mléka
  • sůl
  • muškátový oříšek

Postup:

  1. Nejprve si připravíme bešamel. Na bešamel dáme do hrnce máslo, necháme jej pomalu roztopit, přidáme hladkou mouku, a až zpění, přilijeme mléko.
  2. Za stálého míchání necháme dobře provařit, nakonec dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem.
  3. Na špenát opláchneme pod tekoucí vodou bylinky, dáme do hrnce s trochou másla a dusíme do změknutí.
  4. Poté přidáme na zahuštění vajíčko, přilijeme mléko nebo smetanu a provaříme.
  5. Dochutíme solí, pepřem a lisovaným česnekem.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor