Snad každý, kdo vyzkoušel lasagne, se do nich hned zamiloval. Většina zná ale klasický recept s mletým masem, který neuškodí občas obměnit. A tak se s chutí pusťte do výroby těchto zeleninovo-šunkových lasagní, jež se skvěle hodí jako hlavní jídlo pro teplé letní dny.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- balíček lasagní
- 1 menší celer
- 2–3 mrkve
- 4 velká rajčata
- 1 střední cibuli
- 2 stroužky česneku
- cca 300 g šunky
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- mléko
- olej
- hladkou mouku
Postup:
Nejprve si z oleje, hladké mouky a mléka připravíme bešamel, který osolíme, opepříme a dochutíme trochou nastrouhaného muškátového oříšku.
V druhém hrnci si na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme nastrouhanou mrkev a celer a chvíli restujeme. Potom přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájenou šunku, osolíme, opepříme, necháme chvíli provařit a nakonec dochutíme česnekem.
V pekáčku střídáme vrstvy lasagní, bešamelu a zeleninovo-šunkové směsi.
Poslední vrstvu může případně tvořit sýr (např. mozzarella).
Nakonec dáme na cca 45 minut zapéct do trouby.
_tip_