Dětská rádia na Pigy.cz

Letní klasika: zeleninové lečo

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Léto je neopakovatelné pro svou bohatou nabídku zeleniny a ovoce, a proto by byla škoda, toho patřičně nevyužít a nevařit z čerstvých surovin, dokud je to možné. Myslím si, že stejně tak, jako se najdou stovky různých podob klasického domácího guláše, tak se najdou i spousty variací na lečo. Každý do něj dává něco jiného, jinak ho chutí, ale podstatné je, že lečo se stalo nezaměnitelným letním pokrmem, který se vaří snad v každé české domácnosti.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 4 papriky
  • 6 rajčat
  • 1 střední cibuli
  • olej
  • kvalitní klobásku
  • 4 vajíčka
  • sůl
  • pepř

Postup:

Na oleji si osmahneme cibuli, mezitím si nakrájíme omyté papriky a rajčata a přidáme do základu. Ve chvíli, kdy začnete krájet klobásku, si možná většina z vás posteskne, že zdravě vypadající jídlo je totam, ale vyberete-li takovou uzeninu, kde procento masa bude markantně převyšovat chemické přísady (ano, opravdu se dají koupit kvalitní uzeniny, v nichž chemie prakticky není vůbec, jen musíte dobře hledat), tak si myslím, že to není proti ničemu. Nakrájenou klobásku tedy přidejte k zelenině, osolte, opepřete a nechejte chvíli dusit.

DSCN3089

Nakonec přidejte rozklepnutá vajíčka, nechejte provařit a podávejte třeba s čerstvým pečivem. Je to opravdu letní rychlovka, při níž můžete zužitkovat přebytky ze zahrádky.

DSCN3091

A jak děláte lečo vy? Inspirujte nás svým originálním receptem!

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor