Říká se, že losos je u nás už tak oblíbený, že dávno z předních příček odsunul tradičního kapra nebo pstruha. Není divu. Není totiž na přípravu nijak náročný, kostí v něm najdete poskrovnu, a navíc ho můžete připravit na mnoho způsobů. Co třeba zkusit lososový koláč?
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 200 g uzeného lososa
- 3 vejce
- 125 g čerstvého sýra, žervé nebo Philadelphia
- 100 ml smetany ke šlehání
- svazek kopru
- 6 plátků toustového chleba
- sůl a pepř, máslo na vytření formy
Postup:
- Připravíme si koláčovou formu, vymažeme ji máslem a vyložíme toustovým chlebem.
- Smetanu, sýr, vejce, sůl a pepř prošleháme v misce do hladkého krému.
- Hmotu vlijeme na připravený korpus z toustového chleba. Navrch poklademe nakrájeného lososa a nasekaný kopr.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut, dokud povrch koláče nezatuhne.
_tip_