Lidí s alergiemi na lepek nebo laktózu prudce přibývá. Pokud mezi ně nebo vaše děti patříte, nemusíte si nutně odpírat dezerty. Vyzkoušejte například tento jednoduchý malinový dezert z letního ovoce.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- ½ kg jáhel
- vodu
- sůl
- maliny
- med
Postup:
Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, aby nebyly hořké a dáme vařit do osolené vody. Až jáhly změknout, odstavíme je ze sporáku a necháme vše vychladnout.
Mezitím čerstvé maliny omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat, přesypeme do misky a dobře rozmačkáme. K malinám potom přidáme vychladlé jáhly a vše dochutíme medem.
Jednoduchý a lahodný dezert, který máte hotový za chviličku.
Tip: Maliny lze nahradit jakýmkoliv jiným letním měkkým ovocem.
_tip_