Ani o kousek se o Vánocích nemusí pohnout ručička na vaší váze, budete-li svátky slavit střídmostí. Dopomoci vám k tomu mohou také zdravější verze tradičních pokrmů. Základem každé štědrovečerní večeře je samozřejmě bramborový salát a smažený kapr, ale i takový bramborový salát může být přichystaný tak, že nebude dietní chybou.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- brambory
- řapíkatý celer
- mrkev
- cibuli
Na zálivku:
- olej
- umeocet
- citron
- stévii
- koření do salátu
- sůl
- pepř
Postup:
- Brambory uvaříme klasicky den předem ve slupce. Druhý den je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Ve vodě uvaříme i nadrobno nakrájenou mrkev, kterou následně zcedíme a přidáme k bramborům.
- Dále přidáme nakrájený řapíkatý celer a cibuli.
- V misce připravíme zálivku z oleje, asi jedné lžíce umeocta, citronu, stévie (je možné nahradit medem, případně cukrem), koření, soli a pepře.
- Zálivku dobře promícháme, nalijeme na zeleninu a necháme uležet.
_tip_