Náš recept na vydatnou omeletu či frittatu okouzlí každého, pro nějž je snídaně základ. Kombinace sýru, špenátu a slaniny vás zasytí a připraví na sebenáročnější zimní den.
Sdílej článek
Na omeletu pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 6 plátků anglické slaniny
- 3 lžíce Jihočeského másla
- 8 vajec
- 3 jarní cibulky nebo snítku pažitky
- hrst špenátu
- 100 g sýra Madeland 45%
- 150 g sýra Jihočeského sýra Eidam 30%
- sůl
- pepř
Nakrájejte slaninu na nudličky. Do pánve přidejte dvě lžíce másla a asi dvě minuty na něm opékejte slaninu. Děrovanou lžící slaninu poté vyberte a dejte stranou. Do mísy rozklepněte vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Sýry nastrouhejte nahrubo. Do mísy s vejci opatrně vmíchejte jarní cibulku nakrájenou na kolečka nebo nadrobno nakrájenou pažitku, špenát, polovinu nastrouhaného sýra a opečenou slaninu. Do dříve použité pánve přidejte lžíci másla a na mírném ohni rozehřejte. Vlijte vaječnou směs a stejnoměrně ji rozhrňte po dně. Směs zvolna opékejte asi pět minut. V průběhu opékání posypte omeletu zbylým sýrem. Když je omeleta zespodu zlatavá, vložte ji do trouby pod gril a nechte ji tam do té doby, než se sýr na povrchu roztaví. Podávejte s chlebem a oblíbenou rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
Dobrou chuť!
_tip_