Máloco charakterizuje tzv. „comfort food“ (neboli šťastné jídlo) stejně dobře jako opečený sýrový sendvič. Pozor, nejde tu o klasický zapečený toust, který vás sice zaplní, ale chuťově moc neuspokojí. My jsme tuto lahůdku s rozteklým sýrem obohatili šunkou, karamelizovanou cibulkou a rukolou, které sendviči přidají na pestrosti. A nezapomeňte na dobrý chléb – to je základ každého chutného sendviče.
Sdílej článek
Na sendviče pro 2 osoby budete potřebovat:
- 4 krajíce dobrého chleba
- 6 plátků oblíbené šunky
- 4 plátky Sýrařův výběr: Tylžský sýr 45%
- 4 plátky Sýrařův výběr: Gouda 48%
- 2 lžíce majonézy
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce Jihočeského másla
- 1 menší cibule
- lžíce cukru, nejlépe třtinového
- špetku vinného octa
- rukola
Postup:
Předehřejeme si pánev a přidáme máslo. Cibuli oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na půlkolečka. Když máslo začne pěnit, přidáme nakrájenou cibuli, posypeme ji cukrem a pokapeme špetkou vinného octa. Cibulku za občasného míchání smažíme na pánvi, dokud nezměkne, nedosáhne hnědé barvy a nezačne sladce vonět. Zkaramelizovanou cibulku vyndáme na talíř, ale pánev necháme dále na středním plameni. Všechny krajíce chleba z jedné strany namažeme majonézou (ta poslouží jako tuk k opečení sendviče a zároveň jim dodá chuť), u dvou krajíců druhou stranu namažeme hořčicí a navrch položíme cibulku, plátky šunky a sýra, dva další krajíce pouze z druhé strany namažeme hořčicí. Krajíce položíme majonézovou stranou na rozehřátou pánev, po 3-4 minutách pánev přiklopíme, aby se sýr na vrchní straně sendviče roztekl. Jakmile jsou všechny krajíce zespoda opečené dozlatova, vyndáme je na talíř, na krajíce s rozteklým sýr položíme listy rukoly a prázdnými krajíci s hořčicí je svrchu přiklopíme.
Tip: Místo plátků dvou druhů sýrů můžete použít dva Sýry na pánev, které můžete opéct přímo na pánvičce a přidat je do sendviče.
Dobrou chuť!
_tip_