27
Recept vzešel ze snahy obměnit a trochu ozvláštnit každodenní snídaně. Ovesné vločky jsou skvělé. Dají se využít na mnoho způsobů. Jsou-li v dobré kvalitě, jsou zdravé na zažívání, prospěšné pro pleť i užitečné při hubnutí. Obsahují plno vitamínů, vlákniny i proteinu. Dodají nám velké množství energie. Kromě kaše poslouží na zahuštění polévky nebo omáčky i na výrobu rostlinného mléka nebo jako přísada do jogurtu, příp. k výrobě domácího müsli i do smoothie. Ovesnou kaši už budu připravovat asi jen takto, je opravdu dobrá a děti snědly plný talíř.
Sdílej článek
27
Budete potřebovat:
- Ovesné vločky (cca 30g na porci)
- Bílý plnotučný jogurt nebo tvaroh
- Malé najemno strouhané bio jablko
- Mleté ořechy (lze nahradit)
- Na doslazení jsem použila domácí broskvové pyré bez cukru (z velmi zralých broskví). Můžete použít med, datlový nebo jiný kvalitní sirup.
- Dále můžete přidat třeba rozinky, semínka, strouhanou hořkou čokoládu (min. 70%), skořici…
Postup:
Rozmixované vločky uvařte ve vodě, zabere to pár minut. Vody dejte jen tolik, aby byly vločky sotva ponořené, postupně přidávejte, stále míchejte. Následně do základu kaše vmíchejte jogurt nebo tvaroh a nastrouhané jablko, pyré nebo sladidlo a další přísady. Na talíři můžete dozdobit dle chuti a hned podávejte.
_tip_