Zdobení obyčejných vajíček zajisté patří k velikonoční tradici, ale už jste zkoušeli ozdobit vajíčka z perníkového těsta? Vyzkoušejte tuhle sladkou verzi velikonočních vajíček. Lahodná kombinace perníku, čokolády a marcipánu potěší nejen vás, ale i koledníky. Ručíme za to, že při zdobení se bude dobře bavit celá rodina.
Sdílej článek
Na 10 vajíček budete potřebovat:
Na těsto
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 balíček Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
- 1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
- 2 lžíce Přírodní kakao Dr. Oetker
- 1 vajíčko
- nastrouhané jablko (nemusí být)
Na tvarování vajíček
- roztavená čokoláda, marmeláda nebo kokos
Na zdobení
- 1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
- 150 g Marcipán Dr. Oetker
- 1 balení Tubičky na zdobení Dr. Oetker
Postup:
Ze všech surovin vymícháme hladké těsto. To pak vylijeme na vymazaný plech nebo na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zhruba 20 minut v předehřáté troubě na 170°C. Hotový perník necháme vychladnout. Vychlazený perník rozdrobíme do mísy. Do rozdrobeného těsta následně přidáme marmeládu, roztavenou čokoládu nebo kokos a prohněteme do hladka. Ze vzniklé směsi rukama namočenýma do studené vody vytvarujeme vajíčka velikosti 3-4 cm. Vajíčka dáme do ledničky a necháme alespoň na hodinu ztuhnout. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a nalijeme do mističky. Pomocí vidličky namočíme osm vajíček a necháme zatuhnout. Marcipán rozválíme na pocukrované ploše na výšku asi 5 mm, nakrájíme čtverečky, do kterých zabalíme zbylá vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.
Děkujeme našemu partnerovi: