Dýně se už začínají sklízet, a tak je brzy budeme chtít zařadit do podzimního jídelníčku. Pokud se vám urodila dýně Hokkaidó, tak si ji kromě klasické dýňové polévky zkuste připravit zapečenou spolu s mletým masem. Chutná báječně.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 menší dýni Hokkaidó
- asi 250 g mletého masa (dle chuti)
- 3 jarní cibulky i s natí
- hrst čerstvých bylinek (nejlépe petržel, majoránku apod.)
- sůl
- pepř
- vajíčko
- hrst pohanky lámanky
- 2 stroužky česneku
- olej
Postup:
Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl, jednu polovinu vydlabeme, vnitřní dužninu potřeme olejem.
Maso dáme do misky, přidáme najemno nakrájené jarní cibulky i s natí, bylinky, sůl, pepř, vajíčko, pohanku a česnek a dobře propracujeme.
Masovou směsí naplníme vydlabanou dýni, dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme zapéct cca 40 minut. Poté rozkrájíme a servírujeme spolu s vařenými brambory.
_tip_