1
Pohanka je dar. Je plná živin, vitamínů a prospěšných látek a její zrno by se mělo vyvažovat zlatem. Navíc je to bezlepková obilnina a pochutnat si na ni tedy mohou i ti, kteří mají bezlepkovou dietu.
Sdílej článek
1
V obchodech ji můžete najít hned v několika podobách. Jednou z nich je i pohanková mouka, z níž si můžete připravit tento jednoduchý dezert.
Budete potřebovat
- 2 hrnky pohankové mouky
- 1 prášek do perníku
- ½ prášku do pečiva
- 1 hrnek teplého mléka
- 1 hrnek třtinového cukru
- ½ hrnku oleje
- 2 vejce
Postup
Všechny ingredience dobře promícháme a vypracujeme řidší těsto. Menší plech nebo pekáč vymažeme olejem, vysypeme pohankovou moukou a nalijeme těsto. Dáme do předem rozehřáté trouby a pečeme asi 20 minut na 150°C .
Po upečení necháme vychladnout a před servírováním můžeme posypat moučkovým cukrem.
_tip_