
Z červené řepy se dá uvařit i tahle hustá vydatná polévka. Je jedinečná nejen svou výraznou barvou, ale i chutí.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 4 červené řepy
- plechovka krájených rajčat
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- zeleninový vývar
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl, pepř, tymián
- zakysaná smetana
- balkánský sýr
Postup:
- Na oleji osmahněte cibuli a pak přidejte nahrubo nastrouhanou řepu.
- Po chvilce restování přidejte zeleninový vývar a krájená rajčata. Vařte zhruba 10 minut.
- Když je řepa měkká, polévku rozmixujte a dochuťte solí, pepřem, česnekem, špetkou tymiánu a citronovou šťávou.
- Pro zjemnění přidejte zakysanou smetanu a podávejte s nastrouhaným balkánským sýrem.
_tip_