1
Když se podzim ukáže v plné své síle a venku je ošklivo a nevlídno, nic nepotěší víc než teplá a silná polévka. V tomto období je navíc ještě stále dostatek zeleniny, a tak ji aspoň báječně zužitkujte. Kdysi jsem ochutnala dýňovou polévku, v níž ovšem chuť cibule zcela překryla chuť dýně a byl z toho propadák na dlouhou dobu. Nakonec jsem ale našla skvělou alternativu, kterou navíc můžete podat dospělým i dětem.
Sdílej článek
1
Budete potřebovat:
- menší dýni hokkaido
- 1 střední mrkev
- 1 střední petržel
- kousek celeru
- 3 střední brambory
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup:
- Pokud je dýně mladá, není potřeba ji loupat, stačí, když ji dobře omyjete, vydlabete vnitřek se semínky a zbytek nakrájíte na kostičky.
- Stejně postupujte i s kořenovou zeleninou. Abyste nemuseli polévku zahušťovat, přidejte na kostičky nakrájené brambory.
- Vše zalijte vodou, osolte a nechejte vařit.
- Když je zelenina měkká, ponorným mixérem vše rozmixujte a budete mít výbornou a hustou polévku, kterou v případě potřeby můžete zjemnit smetanou a podávat.
- Dospělým přijde možná vhod, když se k polévce přidají krutony a trochu nastrouhaného zázvoru nebo chilli.
Tip:
Stejným způsobem můžete uvařit i brokolicovou nebo květákovou polévku, kde jen dýni vyměníte za tuto zeleninu a budete mít opět skvělý pokrm pro celou rodinu.