Možná vám také červenou řepu znechutila školní jídelna, ale zkuste si k ní po letech najít vztah a ochutnat ji třeba v této úpravě s cizrnou, je totiž velmi zdravá, a proto by neměla být v našem jídelníčku opomíjená.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 konzervu sterilované cizrny
- 1 středně velkou červenou řepu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- citronovou šťávu
- olivový olej
Postup:
- Obsah konzervy vysypte do sítka a nechejte okapat, poté cizrnu přesypejte do misky a tyčovým mixérem dobře rozmixujte.
- Přidejte trochu soli, pepř, olivový olej a citronovou šťávu. Promíchejte a nechejte chutě spojit.
- Červenou řepu očistěte a na jemném struhadle nastrouhejte.
- Přidejte k cizrně spolu s prolisovaným česnekem a opět promíchejte.
- Vzniklou pomazánku servírujte s čerstvým pečivem a zeleninou, můžete také posypat bylinkami (např. petrželovou natí nebo pažitkou).
_tip_