Spolu se zaváděním příkrmů se na povrch derou i problémy s tím, jaká nová jídla dělat. Pokud už jste vyzkoušela základní suroviny jako mrkev, jablko a brambory, načerpejte inspiraci k tomu, co uvařit dětem k obědu, aby jim to nejen chutnalo, ale také dalo potřebné výživové hodnoty.
Sdílej článek
Polévka z červené čočky – od ukončeného 9. měsíce
Suroviny:
- Brambora
- Mrkev
- Půl hrnku červené čočky
- Petrželka
- Olivový olej
- Voda
Jak na to?
Propláchněte čočku, nakrájejte bramboru a mrkev a vše dejte vařit. Červená čočka se vaří rychle, bude stačit 15 minut. Přikápněte olivový olej a před koncem varu přidejte nasekanou petrželku. Nakonec vše rozmixujte dohladka a podávejte.
Kuřecí maso s mrkví a hráškem – od ukončeného 7. měsíce
Suroviny:
- Kuřecí prso
- Hrášek
- Mrkev
- Olivový olej
- Voda
Jak na to?
Lžičku olivového oleje nalijte do hrnce a přidejte nadrobno nakrájené kuřecí maso. Až se zatáhne, přidejte hrášek a mrkev, přilijte trochu vody a duste do měkka. Podle potřeby rozmixujte.
Výborný domácí pribiňáček – od ukončeného 6. měsíce
Suroviny:
- Vanilkový lusk/vanilkový cukr
- Vanička tvarohu
- Balení smetany ke šlehání
Jak na to?
Všechny přísady smíchejte dohromady a mixérem míchejte tak dlouho, dokud nebude směs hustá. Dobrou chuť!
_tip_