Málokterá maminka a hospodyňka chce trávit horká letní dopoledne u sporáku, z něhož sálá úmorné vedro. Někdy proto volíme rychlou variantu jídla, která i přesto všechny členy rodiny zasytí a my nemusíme mít obavy, že jsme svoje nejmilejší odbyly polotovarem z krabičky.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- mléko (případně smetanu)
- hladkou mouku
- 3 hrsti mladého čerstvého špenátu
- cca 10 dkg sýra s modrou plísní
- sůl
- pepř
- těstoviny
Postup:
Na olej dáme zlehka osmažit na plátky nakrájený česnek, přidáme hladkou mouku. Až zpění, zalijeme mlékem nebo smetanou.
Do takto připraveného bešamelu nastrouháme sýr s modrou plísní a necháme povařit. Mezitím si očistíme mladý špenát, omyjeme ho pod vodou, nakrájíme a přidáme do sýrové omáčky, trochu osolíme, opepříme a chvíli vaříme. V druhém hrnci si v osolené vodě uvaříme těstoviny.
Těstoviny servírujeme s omáčkou, kterou můžeme ozdobit celými lístky mladého špenátu.
_tip_