Prvním z řady Velikonočních receptů je nadýchaný špenátový chlebíček, který potěší i ty, co mají alergii na lepek. Mouku totiž tentokrát vůbec nebudete potřebovat. Překvapivá kombinace vajec, špenátu, vanilky a citrónové polevy činí z tohoto lehkého chlebíčku opravdovou jarní lahůdku.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
Na těsto
- 5 vajec
- 100 g moučkového cukru
- 1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
- špetka soli
- 1 lžíce Vanilková pasta Dr. Oetker
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 200 ml oleje
- 4 balení Zlatý klas Dr. Oetker
- ½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
- 80 g nasekaného listového baby špenátu
Na ozdobení
- 1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
- 3 lžíce vody
- pár lístků baby špenátu
Budete také potřebovat elektrický ruční šlehač a formu na srnčí hřbet.
Postup:
V míse elektrickým ručním šlehačem vyšleháme vejce s obyčejným cukrem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme sůl, vanilkovou pastu, citrónovou šťávu a olej a krátce vyšleháme. Přidáme Zlatý klas smíchaný s kypřicím práškem a metličkou důkladně vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme špenát. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba hodinu na 180 °C.
Děkujeme našemu partnerovi: