Dětská rádia na Pigy.cz

Vynikající steaková omáčka z Jihočeské nivy

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  • 159
  •  
  •  
  •  
  •  

Omáčka k masu jednoznačně dotvoří celý pokrm, ale je jednoduché zajet do stálých kolejí a vařit jen ty vaše oblíbené. Vyzkoušejte s námi novinku – máme pro vás tip na sýrovou steakovou omáčku, kterou po dnešku rozhodně zařadíte mezi své favority!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  • 159
  •  
  •  
  •  
  •  

Pro všechny milovníky krémových omáček máme dnes opravdový poklad. Pokud máte rádi plísňové sýry v kombinaci s bylinkami, už nehledejte dál – máme pro vás tip na jemnou omáčku z Jihočeské nivy.

Budete potřebovat:

  • 1 balení Jihočeské Nivy 30%
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • 50 g másla
  • 1 ks šalotky
  • 1–2 stroužky česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1 balení čerstvého rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

  1. Maso marinujeme v olivovém oleji s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
  2. Na středním plameni rozpálíme pánev a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
  3. Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce orestujeme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zarestujeme základ a přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
  4. V omáčce necháme rozpustit nivu, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
  5. Steaky přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.

 

_tip_

Partner vánočního speciálu:

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor