159
Omáčka k masu jednoznačně dotvoří celý pokrm, ale je jednoduché zajet do stálých kolejí a vařit jen ty vaše oblíbené. Vyzkoušejte s námi novinku – máme pro vás tip na sýrovou steakovou omáčku, kterou po dnešku rozhodně zařadíte mezi své favority!
Sdílej článek
159
Pro všechny milovníky krémových omáček máme dnes opravdový poklad. Pokud máte rádi plísňové sýry v kombinaci s bylinkami, už nehledejte dál – máme pro vás tip na jemnou omáčku z Jihočeské nivy.
Budete potřebovat:
- 1 balení Jihočeské Nivy 30%
- 200 g kuřecích prsních řízků
- 50 g másla
- 1 ks šalotky
- 1–2 stroužky česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 balení čerstvého rozmarýnu
- olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Maso marinujeme v olivovém oleji s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
- Na středním plameni rozpálíme pánev a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
- Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce orestujeme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zarestujeme základ a přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
- V omáčce necháme rozpustit nivu, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
- Steaky přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
_tip_