
1
Omáčka k masu jednoznačně dotvoří celý pokrm, ale je jednoduché zajet do stálých kolejí a vařit jen ty vaše oblíbené. Vyzkoušejte s námi novinku – máme pro vás tip na sýrovou steakovou omáčku, kterou po dnešku rozhodně zařadíte mezi své favority!
Sdílej článek
1
Pro všechny milovníky krémových omáček máme dnes opravdový poklad. Pokud máte rádi plísňové sýry v kombinaci s bylinkami, už nehledejte dál – máme pro vás tip na jemnou omáčku z Jihočeské nivy.
Budete potřebovat:
- 1 balení Jihočeské Nivy 30%
- 200 g kuřecích prsních řízků
- 50 g másla
- 1 ks šalotky
- 1–2 stroužky česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 balení čerstvého rozmarýnu
- olivový olej
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Maso marinujeme v olivovém oleji s rozmarýnem, pepřem a solí a necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
- Na středním plameni rozpálíme pánev a ogrilujeme si na ní odleželé maso.
- Ve stejné pánvi si rozpustíme kostičku másla, krátce orestujeme šalotku, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, zarestujeme základ a přidáme smetanu. Poté do omáčky nakrájíme nebo nadrobíme kousky Jihočeské Nivy 30%.
- V omáčce necháme rozpustit nivu, promícháme a přidáme čerstvě nadrcený černý pepř.
- Steaky přelijeme připravenou omáčkou a ozdobíme bylinkami.
_tip_