Ovoce je letos opravdu hodně a většině ovocných stromů se pod tíhou plodů prohýbají větve až k zemi, tak než veškerou úrodu švestek tatínci sklidí do sudu, honem si trochu nasbírejte na skvělé chutney.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 500 g švestek
- 500 g cukru
- 120 ml octa
- sůl
- 1 lžičku strouhaného zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky chilli
- 1 lžičku mleté skořice
Postup:
- Švestky dobře omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtiny.
- Oloupaný zázvor najemno nastrouháme.
- Švestky vložíme do hrnce, přisypeme cukr a vaříme, podlijeme octem a vaříme dál, dokud švestky nezměknou.
- Poté přidáme zázvor, prolisovaný česnek, sůl, chilli a skořici, dobře promícháme, aby se chutě spojily.
- Po vychladnutí rozmixujeme a plníme do skleniček.
- Skladujeme nejlépe v ledničce. Chutney se výborně hodí k masu nebo sýrům.
_tip_