Milujete meloun, ale už vám došly nápady na jeho zpracování? Vyzkoušejte náš recept na melounový salát.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 80 ml olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky soli
- lžička tabasca
- ½ lžičky mletého pepře
- bezsemenný meloun (cca 3,5 kg)
- 225 g sýru feta
- 1 malá sladká cibule
- šálek mátových lístků
Postup:
- Ve velké míse smíchejte olej, citronovou šťávu, tabasco, sůl a pepř.
- Tvořítkem vykrájejte z melounu kuličky, eventuálně nakrájejte dužinu na kostičky. Přidejte do mísy spolu s fetou a cibulí.
- Posypejte nakrájenými mátovými lístky.
Tip pro rodiče
Jistě si vzpomínáte na oblíbený film s Louisem de Funèsem Křidýlko nebo stehýnko. Když jde Gérard Duchemin do jedné restaurace na kontrolu, nechá si přinést le melon au porto (meloun s portským). Vyzkoušejte ho taky! Příprava je jednoduchá. Vezměte meloun cantaloupe, překrojte ho na polovinu a vydlabejte střed se semínky. Ten vyplňte portským. Postupně ujídejte. Vhodné na prázdniny, pokud jsou děti pořád doma, i pokud děti doma nejsou.