Každá správná hospodyňka má svůj tajný recept na to nejluxusnější vánoční cukroví široko daleko. Ať už se jedná o vymazlené linecké, nejměkčí perníčky, či nejlahodnější vanilkové rohlíčky, jedno je jisté – o svůj recept se s nikým jen tak nepodělí. Já ale udělám výjimku a prozradím vám postupně mé tři nejoblíbenější recepty na jednoduché a rychlé cukroví, o které se vaši blízcí doslova poperou.
Sdílej článek
Toto nepečené vánoční cukroví nejen skvěle chutná, ale zároveň je i krásné na pohled. Potěší vás svou jednoduchou přípravou a retro stylem, který zaujme každou návštěvu.
Budete potřebovat:
- 200 g jemně mletých oloupaných mandlí
- 200 g cukru moučka
- 1-2 bílky
- 1 lžíce kakaa
Postup:
- Čerstvé velmi jemně namleté mandle smícháme s cukrem.
- Přidáme nejprve jeden bílek, v případě potřeby po částech přiléváme i druhý.
- Když máme hladkou nelepivou hmotu, pořádně rukama vypracujeme těsto.
- Oddělíme si polovinu těsta, kterou obarvíme kakaem. Z ní tvoříme placičky a tvarujeme kloboučky.
- Ze světlé poloviny těsta vytvarujeme nožičky, které ke kloboučku přilepíme. Pokud je těsto příliš suché, přidáme více bílku. Když naopak moc lepí, přidáme cukr.
- Hotové hříbky posadíme na pocukrovaný pečící papír a necháme na vzduchu proschnout do druhého dne.
Tip
Zbylý žloutek si uschovejte v lednici, využijete ho například v mém dalším receptu na vanilkové rohlíčky.