Když odejdou poslední koledníci, utichnou všechny řehtačky i velikonoční koledy a vám zbudou ještě spousty obarvených vajíček, vyvstává známé Nerudovské: Kam s nimi? A proto dopředu nakupte ingredience a připravte se. Lepší okamžik na výrobu velikonoční vajíčkové tlačenky totiž nenajdete.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 skleničku zeleninové směsi (např. Moravanku)
- 20 dkg šunky
- 1 menší balení majonézy
- 5 vařených vajíček
- 1,5 lžíce práškové želatiny
- sůl
- pepř
Postup:
- Zeleninovou směs přecedíme, nálev vlijeme do hrnce, přidáme želatinu a necháme cca 2 hodiny bobtnat.
- Mezitím zeleninu překrájíme, vajíčka oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Želatinu mírně zahřejeme (nesmí se ale vařit!) a přidáme do ní zbylé ingredience. Dobře promícháme, vlijeme do předem připravené formy – nejlépe alobalem vyložený srnčí hřbet – a necháme v chladu ztuhnout.
- Poté krájíme na plátky a podáváme s pečivem.
_tip_