Pigymáma ve spolupráci s Madetou připravila sérii chutných a jednoduchých receptů, které vás inspirují nejen v době adventu, ale budou vás těšit po celý rok. Společně si vychutnáme deset netradičních receptů, ze kterých se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Prvním receptem je Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem.
Sdílej článek
Je advent a to je doba vaření, pečení a mlsání. Předminulý rok jsme si pochutnali na všech možných pomazánkách a vloni na Laskončině vánočním speciálu. Letos jsme si pro vás připravili deset výborných receptů od Madety, které Vám zaručeně navodí sváteční atmosféru! Některá jídla už určitě znáte, jako Bábovku a Makovec, ale objevíte i nová jako Brownies stromky či Pečená plněná jablka. Inspirujte se i dalšími recepty v našem Vánočním speciálu s Madetou.
Dnes si spolu uvaříme první recept a to Horký rýžový puding s jablky, ořechy a javorovým sirupem. Díky našemu receptu už klasický puding z pytlíku nemá ve vaší kuchyni místo.
Co budete potřebovat:
- 1 balení vanilkového Lipánka tradičního
- 230 ml plnotučného Jihočeského mléka
- 100 g kulatozrnné rýže
- 40 g cukru
- špetka soli
- jablko
- 20 g pistácií
- 20 g lískových oříšků
- 20 g mandlí
- javorový sirup na dochucení dle chuti
Postup:
- Rýži vložíme do rendlíku, zalijeme mlékem a zasypeme cukrem.
- Na mírném plameni uvaříme do konzistence pudinku. Občas zamícháme.
- Ještě teplé plníme do sklenic a posypeme jablkem nakrájeným na kostičky a směsí ořechů.
- Pokapeme javorovým sirupem dle chuti a servírujeme.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner speciálu: