Pigymáma ve spolupráci s Madetou připravila sérii chutných a jednoduchých receptů, které vás inspirují nejen v době adventu, ale budou vás těšit po celý rok. Společně si vychutnáme deset netradičních receptů, ze kterých se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Dalším receptem je Vánoční tvarohové cukroví.
Sdílej článek
Také Vás baví vykrajovat cukroví a pak ho promazávat nebo polévat čokoládou a zdobit posypkami? Dnes si upečeme Vánoční tvarohové cukroví. Na jazyku se vám bude jen rozplývat.
Co budete potřebovat (1-2 plechy):
- 250 g hladké mouky
- 250 g Jihočeského másla
- 250 g Jihočeského plnotučného tvarohu
- 1 žloutek
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
- 0,5 lžičky skořice nebo citronové kůry
- marmeláda na pomazání dle chuti
Postup:
- K mouce přidáme nakrájené změklé Jihočeské máslo, Jihočeský tvaroh, žloutek, sůl, vanilkový cukr, skořici nebo citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Musíme ho pořádně zapracovat, aby bylo hladké.
- Zabalíme do fólie a dáme na cca 2 hodiny do lednice.
- Poté těsto vyválíme na pomoučeném vále na 3–4 mm silný plát.
- Vykrajujeme tvary a skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřeje troubu na 160 °C a pečte cca 8 minut.
- Po vychladnutí potíráme marmeládou a lepíme k sobě. Poté obalujeme v moučkovém a vanilkovém cukru.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner speciálu: