Pigymáma ve spolupráci s Madetou a zpěvačkou Kamilou Nývltovou připravila sérii chutných a jednoduchých receptů, které vás inspirují nejen v době adventu, ale budou vás těšit po celý rok. Společně si vychutnáme deset netradičních receptů, ze kterých se vám zaručeně budou sbíhat sliny! Dalším receptem je Tvarohová bábovka.
Sdílej článek
Zpěvačka Kamila Nývltová moc ráda peče a proto si s ní dnes můžeme upéct lahodnou Tvarohovou bábovku. Pustí nás k sobě do kuchyně a ukáže nám, jak na to!
Co budete potřebovat:
- 300 g polohrubé mouky
- 100 g cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 250 ml plnotučného Jihočeského mléka nebo Jihočeského polotučného mléka
- 130 ml oleje
- 2 vejce
- 250 g tučného Jihočeského tvarohu
- hrst rozinek
- hrst vlašských ořechů
- kůra z 1 citronu
- 1 panák rumu (nemusí být)
Na dokončení:
Postup:
- Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny – mouku, cukr, prášek do pečiva,
vanilkový cukr a špetku soli. - V druhé míse prošleháme mléko, olej, vejce, tvaroh, rozinky, ořechy, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec přilijeme rum. Ten ale dávat nemusíme.
- Obsah obou misek smícháme dohromady a vlijeme do vymazané a vysypané babovkové formy nebo silikonové formy, kde není vysypání moukou potřeba. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 50 minut na 170 °C.
- Tip: Toto základní těsto lze využít I na bábovku mramorovou. Do formy, nalijeme 2/3 těsta a do mísy se zbytkem těsta 1-2 lžíce hořkého kakaa. Poté ho pomalu a rovnoměrně vlijeme do formy. Těsto s kakaem je těžší, takže v průběhu pečení klesá níž a vytvoří krásný mramorový vzor.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner speciálu: