I z levných a běžně dostupných potravin lze vytvořit chutné jídlo. Vyzkoušejte zelňáky podle našeho jednoduchého receptu. Jde o pokrm, jehož základní surovinou je „obyčejné“ kysané zelí a jsou alternativou bramboráků.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- dvě hrsti kysaného bílého zelí
- středně velkou cibuli
- hladkou mouku
- 2 vejce
- klobásu
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
Do mísy dejte kysané zelí, sůl, pepř a vejce.
Na oleji zpěňte najemno nakrájenou cibuli s klobásou a společně osmažte.
Směs přidejte k zelí a dosypte tolik hladké mouky, aby vzniklo těsto například jako na bramboráky.
Můžete ho dochutit česnekem nebo medvědím česnekem a pak osmažit placky na oleji dozlatova.
Poté nechejte přebytečný tuk vsáknout do ubrousku a můžete podávat jako přílohu, hlavní chod nebo jako chuťovku třeba k pivu.
_tip_