Dětská rádia na Pigy.cz

Zdravá mramorová bábovka

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tento recept se u nás v rodině dělá už léta. Myslím, že ho kdysi někdo našel na internetu, recept se osvědčil, a tak v něm pokračujeme a párkrát do roka se bábovka objeví u nás doma na stole. Já jsem se ale rozhodla recept trochu „vytunit“, udělat zdravější variantu, nahradit pár surovin a sláva, na světě je bábovka, kterou může i můj roční syn. Tady je recept.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 hrnky špaldové mouky (já dávala hladkou, protože jsem neměla jinou k dispozici, ale nejspíš by byla lepší polohrubá)
  • 1 balení bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku rozehřátého kokosového oleje (zkoušela jsem i s olivovým a bábovka se také povedla, jen dle mého názoru nebyla tak chuťově dobrá)
  • 1 lžíce karobu

Postup:

  1. Vyšleháme vejce s cukrem do pěny.
  2. Přidáme olej.
  3. V další míse prosejeme mouku a přidáme prášek do pečiva.
  4. Pak na střídačku vmícháváme k vaječné směsi mouku s mlékem tak, aby se netvořily hrudky.
  5. Vzniklé těsto rozdělíme na polovinu. Do jedné z polovin přidáme lžíci karobu a těsto „obarvíme“.
  6. Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme a střídavě do ní lijeme obě těsta.
  7. Pečeme cca 45 minut při 150 °C nebo dle charakteru trouby a s ohledem na naši zkušenost. Ideální je píchnout do bábovky na několika místech špejlí a zjistit, zda je dostatečně propečená.

Přeji dobrou chuť.

PS: Ano, děti by neměly jíst moc cukru, ale prcek sní většinou jen kousíček. A bábovka celkově až tak sladká není, soudě podle toho, že zbytek rodiny si bábovku ještě cukruje.

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor