„Denní talíř“, tedy veškeré potraviny zkonzumované během jednoho dne, by měla naplnit z poloviny zelenina. Tato osvěžující krémová polévka vám pomůže splnit limit splnit velmi snadno a chutně. Příprava je překvapivě rychlá a jednoduchá a co víc, skvělá je teplá i studená.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- cca 5-6 větších šťavnatých mrkví
- citronovou trávu pro svěžest (je možné ji nahradit strouhanou bio citronovou kůrou)
- 200 ml kokosového mléka
- 1 cm čerstvého zázvoru
- půl lžičky mletého kari
- 1-2 lžičky kurkumy (můžete vynechat)
- 1-2 stroužky česneku
- 1-2 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- 1 střední brambora
- 2-3 lžíce červené čočky
- sůl
- pepř
- k podávání krutony, opražená semínka, čerstvé bylinky
Postup:
- Bramboru a červenou čočku předem uvařte. Z česneku odstraňte středy.
- Ostatní ingredience včetně česneku společně rozmixujte v mixéru, přidávejte je postupně dle chuti a požadované konzistence.
- Nakonec přidejte bramboru a čočku a ještě promixujte. Polévka by měla být hladká, středně hustá.
- Následně vše přelijte do hrnce a lehce povařte na sporáku.
- Polévku můžete podávat teplou nebo ji nechte vychladnout a odležet, aby se prolnuly všechny chutě. V obou případech přidejte k podávání koriandr nebo bazalku či mátu, opražená semínka, krutony nebo restovanou zeleninu.