V přípravě pomazánek jsou Češi přeborníci, není tedy žádným překvapením, že jich existuje tolik! A čím se liší naše sýrová pomazánka od jiných? Má svěží, výraznou chuť díky čerstvé zelenině a zároveň díky kombinaci žervé, pomazánkového másla a přírodního bílého jogurtu zůstává neuvěřitelně jemná.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- jednu velkou mrkev
- jednu papriku
- 120 g Jihočeského Eidamu 30% Madeta vcelku
- hrst hladkolisté petržele
- 200g Pomazánkového tradičního Madeta
- 150g Jihočeského žervé Madeta
- 50g Jihočeského Nature bílého jogurtu Madeta
- sůl dle chuti
- čerstvě namletý pepř dle chuti
Postup:
Mrkev a papriku omyjte. Papriku zbavte semínek a mrkev oškrábejte. Pak oba druhy zeleniny i eidam nakrájejte na malé kostičky. Petrželku omyjte a nakrájejte nadrobno, vložte ji spolu se zeleninou a sýrem do mixéru a trochu promixujte, aby se zelenina nasekala na co nejmenší kousky. Do rozmixované směsi ručně pečlivě vmíchejte lučinu s pomazánkovým máslem tak, aby vznikla jednolitá směs. Nakonec pomazánku opepřete a osolte.
Děkujeme našim partnerům:
Akademie kvality sdružuje prestižní ocenění, které si zaslouží ty nejpoctivější a nejkvalitnější potravinářské a zemědělské výrobky. Díky pečlivému předvýběru mají zákaznici, díky těmto značkám, jistotu, že vybrali správně. A jaké značky Akademie kvality sdružuje? KLASA, REGIONÁLNÍ POTRAVINA, BIO, CHRÁNĚNÉ OZNAČENÍ PŮVODU, CHRÁNĚNÉ ZEMĚPISNÉ OZNAČENÍ, ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Více informací na akademiekvality.cz.
Chcete se dozvědět víc? Mléčné dobroty z receptu jsou dílem jihočeské mlékárny Madeta, která má více než stoletou tradici a jejíž výrobky si mnozí z Vás pamatují z dětství. To už je velký závazek, a proto v nich nenajdete nic, co do poctivých mléčných výrobků nepatří. Že byste si to chtěli sami ověřit? Nakoukněte pod pokličku výrobních závodů prostřednictvím stránky www.madeta.cz. Přesvědčíte se tak, že koupí mléčných pochoutek s logem Madety vždy volíte mléko nejvyšší kvality, ze kterého vznikají jihočeské sýry, tvarohy, máslo a další produkty připomínající prázdniny u babičky.
_tip_