Dalším receptem v pořadí je lahodná řepová pomazánka, které dodává šmrnc slaný balkánský sýr. Nejlépe chutná s loupákem. Vyzkoušejte ji sami, díky jednoduchému receptu ji budete mít hotovou raz-dva!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 1 lžíce Jihočeské zakysané smetany
- 1 balení Balkánského sýra bez příchutě od Madety
- 1 balení Jihočeského žervé
- 1 velká nebo 2 menší řepy (předvařená či zavařená)
- 1 menší čerstvý křen (lze nahradit i lžičkou ze sklenice)
- Hrst rukoly
- Sůl dle chuti
- Pepř dle chuti
Postup:
Uvařenou a oloupanou (popř. zavařenou) řepu nakrájíme na kostičky a rozmixujeme. Oloupaný křen nastrouháme, případně nakrájíme na menší kusy a rozmixujeme rovnou s řepou. Do rozmixované zeleniny přidáme lžíci zakysané smetany, žervé a hrst nastrouhaného balkánského sýra. Opepříme. Se solí opatrně – balkánský sýr je poměrně slaný. U dochucení také záleží na tom, zda použijete předvařenou či zavařenou řepu, zavařená řepa má sama o sobě výraznou chuť. Řepovou pomazánku natřeme na spodní polovinu rozříznutého loupáku, navrch přidáme menší hrstku nastrouhaného balkánského sýra a dozdobíme rukolou. Vše přiklopíme druhou půlkou loupáku.
Dobrou chuť!
_tip_
Partner vánočního speciálu:
Další recepty s výrobky od Madety najdete ZDE