Poslední recept pomazánkového speciálu je tu! Po vánočních hostinách plných řízků, těžkých bramborových salátů a cukroví mnozí z nás touží po něčem odlehčenějším. Přesně proto jsme pro vás přichystali recept na lehkou bazalkovou pomazánku, která bude hvězdou večera každého silvestrovského večírku!
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 balení Jihočeského žervé
- větší svazek bazalky
- stroužek česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- citron
Postup:
Svazek bazalky, stroužek česneku a tři lžíce olivového oleje rozmixujeme v mixéru najemno. Směs smícháme s žervé a dochutíme pepřem, solí a šťávou z poloviny citronu. Pokud budete chtít pomazánku trochu zahustit, můžete ještě přidat polovinu balení Jihočeského tvarohu. Podáváme s čerstvou focacciou.
Tak dobrou chuť a vše nejlepší v novém roce!
_tip_
Partner vánočního speciálu:
Další recepty s výrobky od Madety najdete ZDE