Cuketa je velmi vděčná plodina. Potřebuje toho k životu jen velmi málo, a když to má, tak dává patřičně znát svou spokojenost. Výsledkem takového pěstování jsou potom gigantické zelené plody, z nichž se zase těší hospodyňky, protože cuketa se dá v kuchyni použít na sto způsobů. Můžete ji smažit, péct nebo přidávat do moučníků.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- ½ kg nastrouhané cukety
- 1 hrnek hnědého cukru
- 2 a ½ hrnku polohrubé mouky
- 2 dcl oleje
- 1 lžičku mleté skořice
- 3 vejce
- 1 a ½ prášku do pečiva
Postup:
Cuketu očistěte, zbavte semínek a nastrouhejte, přidejte k ní všechny zbylé ingredience a dobře promíchejte, aby se jednotlivé složky dobře spojily.
Těsto vylijte na plech vymazaný olejem a vysypaný moukou a pečte na 150 °C cca 45 minut. Výsledkem je vláčná buchta, kterou děti určitě vezmou útokem.
_tip_