Dětská rádia na Pigy.cz

Domácí langoše z jogurtu

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Máte chuť trošku zhřešit? Inspirujte se dnešním receptem na pravé domácí langoše z jogurtového těsta. Těsto je možno použít i na pizzu!

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ingredience:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1/2 litru mléka
  • 5 dkg droždí (kostka)
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 malé lžičky soli
  • bílý jogurt valašský (300g)
  • olej na smažení
  • na ozdobu – česnek, tatarka, kečup, strouhaný sýr

 

Tip: pro tříčlennou rodinu postačí čtvrtinová dávka.

Postup:

  1. Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl a promícháme.
  2. V druhé nádobě rozmícháme teplé mléko s jogurtem a rozdrobeným droždím.
  3. Mléko s jogurtem a droždím vylijeme do mísy s moukou a vypracujeme těsto, které bude trochu tužší.
  4. Vypracované těsto hned (bez kynutí) přemístíme do velkého mikroténového sáčku, který předtím uvnitř vymastíme olejem (aby se těsto nelepilo). Těsto můžeme ještě v sáčku propracovat. Uzavřený sáček s těstem dáme asi na dvě hodiny vykynout.
  5. Nakynuté těsto vyklopíme na naolejovanou pracovní desku a rozdělíme na přibližně 20 stejnoměrně velkých  kousků, které necháme ještě chvíli nakynout.
  6. Kousky nakynutého těsta roztahujeme prsty od oleje do tvarů langošů a smažíme na pánvi po obou stranách do zlatova.
  7. Langoše potíráme česnekovou směsí (česnek rozetřený se solí a olejem). Nakonec posypeme nastrouhaným sýrem, můžeme přidat kečup a tatarku podle chuti.

 

Tip: Langoše se dají připravovat i na sladko, zkuste je například s marmeládou.

Dobrou chuť!

 

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

Sdílej článek

Povězte nám svůj názor