Puding je velice snadný a rychlý na přípravu, a když vyměníme směs ze sáčku za čerstvé suroviny podle aktuální chuti, nestrávíme nad jeho přípravou ani o minutu déle. Výsledek přitom bude jednoznačně lepší.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 500 ml mléka
- 40 g kukuřičného škrobu
- 5 lžic třtinového cukru
- vanilkový lusk (vanilkové aroma)
- piškoty
- ovoce
Postup:
Do kastrůlku oddělíme 2/3 mléka, ve zbytku rozmícháme škrob, cukr a vnitřek vanilkového lusku.
Do připravených sklenic vložíme pár piškotů a ovoce (čerstvé nebo kompot).
Mléko v kastrůlku dáme vařit, těsně před varem ztlumíme na minimum a vmícháme připravenou směs. Za stálého míchání vaříme několik minut do zhoustnutí.
Středně hustou směs vlijeme do skleniček na piškoty a ovoce. Po vychladnutí přidáme ovoce na ozdobu.
_tip_