Na letním vaření je nejlepší to, že je na každém rohu obrovská spousta čerstvé zeleniny a pokud máte vlastní zahrádku, určitě na ní pěstujete nějaké bylinky, které jsou díky tomu vždy hned po ruce a můžete je pokrájet do jakéhokoliv jídla, kterému dá zajímavou chuť. Tak toho budeme maximálně využívat, dokud ještě všechno roste.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- balení těstovin
- konzerva tuňáka ve vlastní šťávě nebo v oleji
- ledový salát
- 3 menší čerstvé papriky
- sterilovaná cizrna
- 2 jarní cibulky
- asi 5 ředkviček
- hrst bylinek dle dostupnosti a chuti
- sůl
- pepř
Postup:
- Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky, ledový salát natrháme. Pokud máte možnost, volte papriky různobarevné, ať je salát nejen chutný, ale potěší i oko.
- Těstoviny uvařte v osolené vodě, zceďte, dejte do mísy k zelenině, přidejte tuňáka a sterilovanou cizrnu.
- Osolte, opepřete, naservírujte a nakonec posypte čerstvými nasekanými bylinkami.
Tip:
Salát můžete podávat i se svým oblíbeným dresinkem.
_tip_