Zeleninové saláty jsou oblíbenou složkou lehkých letních jídelníčků. Tentokrát k nim vyzkoušejte přidat kuskus. Jeho příprava je jednoduchá a přitom může zaujmout svou chutí.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- polovinu balení kuskusu
- olej
- 2 stroužky česneku
- 1 menší cibuli
- 1 větší papriku
- asi 5 sušených rajčat v oleji
- vývar
- petrželovou nať
- ledový salát
Postup:
Rozehřejeme olej a necháme na něm zpěnit nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme česnek, krátce orestujeme, přilijeme vývar a přisypeme kuskus. Zakryjeme pokličkou a odstavíme ze sporáku. Mezitím si nakrájíme sušená rajčata, papriku, petrželovou nať a ledový salát, vše přidáme k vychladlému kuskusu a podáváme třeba jako lehkou večeři.
Tip: Salát můžete doplnit také kousky osmaženého kuřecího masa nebo konzervovaným tuňákem.
_tip_