Receptů na makovník je mnoho. Tento se možná mírně liší od originálu, ale určitě stojí zato zkusit. Je rychlý a snadný, a v neposlední řadě také dobrý. Cukr nahradil sirup z čekanky, seženete ho běžně v obchodě, dobrou alternativou je i stévia, případně med.
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- 2 hrnky špaldové hladké mouky
- ¼ hrnku slunečnicového oleje
- ½ hrnku mléka
- 2 vejce od spokojených slepic
- 1 hrnek mletého máku
- prášek do pečiva
- šlehačka
- cca 3 polévkové lžíce čekankového sirupu
- mascarpone vyšlehané s borůvkami na potření
Postup:
Všechny ingredience smíchejte do těsta a pečte ve vysypané koláčové formě cca 30 minut na 180 °C.
Koláč nechejte vychladnout a poté natřete vyšlehaným mascarpone.
_tip_