Dětská rádia na Pigy.cz

Máte přebytek podzimních rajčat? Zavařte je!

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Podzim je skvělé období, alespoň co se týče sklízení a tvoření zásob na zimu. Pokud máte spoustu rajčat a rajčatová omáčka i polévka vám už lezou ušima, připravte si podle následujícího receptu omáčku k zavaření.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Až nebudete mít čas připravovat jídlo, stačí otevřít skleničku, ohřát a základ na lečo, omáčku či sos k masu máte hotový.

Budete potřebovat:

  • rajčata (můžete přidat i papriky)
  • cibuli
  • bazalku
  • čerstvou petržel
  • oregano
  • pepř
  • sůl

Postup:

Cibuli pokrájejte nadrobno a osmažte na oleji ve větším hrnci. Mezitím nakrájejte rajčata na malé kousky. Až začne cibule zlátnout, přidejte nakrájená rajčata, případně i papriky a duste tak dlouho, dokud se rajčata téměř nerozpadají. Nezapomeňte občas míchat, aby se nepřipálila. Začnou pouštět šťávu, takže není potřeba podlévat vodou. Zhruba po hodině dušení přidejte koření a čerstvou petržel a ještě poduste.

Po patnácti minutách vypněte plamen a vše rozmixujte tyčovým mixérem.

Připravte si zavařovací sklenice, které jste předtím vydezinfikovali, například horkou vodou. Nalijte do nich rajčatovou směs a zavařte. Je jen na vás, jaký zvolíte způsob, jestli klasicky v zavařovacím hrnci nebo třeba v myčce. Postačí i otočit skleničku víčkem dolů a nechat vystydnout, ideálně přes noc.

A je hotovo. Dobrou chuť!

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor