Dali byste si zdravou pomazánku, v níž se kloubí jemnost žervé s pikantní chutí česneku? Vyzkoušejte náš recept na pomazánku z pečené řepy a už nikdy nebudete chtít jinou…
Sdílej článek
Budete potřebovat:
- dvě střední řepy
- 2 balení Jihočeského žervé
- dvě lžíce Jihočeského bílého jogurtu Nature
- olivový olej
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- citrón
- snítka kopru (nemusí být)
Postup:
Troubu předehřejeme na 200°C. Obě řepy omyjeme, osušíme, propícháme na několika místech vidličkou a pomažeme po celém povrchu olivovým olejem. Řepy dáme do menšího pekáče nebo plechu, který obalíme alobalem, a pečeme zhruba 60-90 minut, dokud řepa nezměkne. Po 45 minutách pečení řepy otočíme. Upečené řepy necháme vychladnout a poté je oloupeme. Řepy následně nastrouháme do mísy nebo rozmačkáme vidličkou. Česnek oloupeme, najemno nastrouháme a přidáme k řepě. Dále do mísy přidáme žervé, jogurt a najemno nakrájený kopr. Osolíme, opepříme, dochutíme olivovým olejem a citrónovou šťávou. Podáváme s chlebem nebo topinkou.
Dobrou chuť!
_tip_