Dětská rádia na Pigy.cz

Salát s hruškou

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Sezona salátů je tady, takže se můžeme s chutí pustit do experimentů, zkoušet netradiční kombinace a vybrat si tu nejlepší. Jeden tip vyzkoušejte podle tohoto receptu – salát s hruškou a plísňovým sýrem.

Sdílej článek

Tipy, nápady, soutěže a recepty pro chytré děti
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Budete potřebovat:

  • salát podle chuti (hlávkový, rukolu, polníček…)
  • nivu nebo gorgonzolu
  • sladkou hrušku
  • vlašské ořechy
  • hořčici
  • med
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Nejdříve si vyrobte zálivku smícháním medu, hořčice, soli a pepře v poměru podle chuti. Výsledná chuť by měla být sladká, ale současně pikantní, proto je lepší použít francouzskou hořčici (není nezbytné). Pokud je med příliš tuhý, vložte požadované množství v hrnečku do horké vody, povolí tak akorát.
  2. Umyté natrhané listy salátu nebo směs salátů vložte do mísy. Zalijte částí zálivky a promíchejte.
  3. Hrušku zbavte jádřince, nakrájejte na tenké plátky, přidejte do mísy.
  4. Plísňový sýr také nakrájejte na kousky a přidejte k salátu.
  5. Přisypte vlašské ořechy. Opět promíchejte, na závěr přelijte salát zbytkem zálivky a hned konzumujte.

Tip, jak udržet salát déle čerstvý:

  • hlávce salátu seřízněte malý kousek košťálu, vložte do hlubokého talíře s trochou vody a uchovejte v lednici (ve vodě je ponořený pouze košťál). Pokud byl salát čerstvý, takto vydrží cca o dva dny déle. Jestli potřebujete salát uchovat delší dobu, rozeberte ho na jednotlivé listy, zbavte košťálu, listy vložte do mísy a zalijte studenou vodou, mísu nechejte v lednici. Salát bude křehký a jeho životnost se prodlouží ještě asi o další dva dny.

 

_tip_

Napište nám

Máte zajímavý recept? Tip na akci? Náměty, které by Pigymámu zajímaly? Napište nám je! A můžete se stát redaktorkou Pigymámy!

    [recaptcha id:contactRecaptcha]

    Sdílej článek

    Povězte nám svůj názor